Рубинените пантофки на Дороти от Магьосникът от Оз (1939 г.)Червените пантофки,

...
Рубинените пантофки на Дороти от Магьосникът от Оз (1939 г.)Червените пантофки,
Коментари Харесай

3 чифта червени обувки от големия екран, които мечтаем да носим

Рубинените пантофки на Дороти от " Магьосникът от Оз " (1939 г.)

Червените пантофки, които в началото е трябвало да бъдат сребърни, се оказват по-магнетични, в сравнение с сме си представяли. Смята се, че в света са останали единствено 2 чифта, а през 2005 година един от тях, изложен в музея на Джуди Гарланд в Минесота, мистериозно изчезва. През 2017 година тайните служби стартират работа по случая и съумяват да намерят обувките, само че и до през днешния ден не е ясно кой е крадецът.



Токчетата на Миранда Пристли от " Дяволът носи Прада " (2006 г.)

Всъщност въобще не са Prada. Обувките са на френския дизайнер Азедин Алая и са едно от нещата, които бихме си откраднали от вездесъщата героиня на Мерил Стрийп. Както споделя Мерилин Монро: „ Дайте на едно момиче верните обувки и то ще покори света “.



Балетните пантофки от „ Червените пантофки “ (1948 г.)

„ Червените обувки “ на Майкъл Пауъл е основан по едноименната приказка на Андерсен, а алените обувки в него са фолклорен детайл, който символизира порастването на основната героиня. Червените балетни пантофки са рискови – който ги обуе, в никакъв случай няма да спре да танцува. Въпреки че наситеният им цвят самичък предизвестява за силата им, младата Виктория Пейдж ги обува, без да се замисли. И по този метод отдава живота си на изкуството, като не подозира, че точно това ще я погуби.



Автор: Татяна-Атанасия Топлийска
 Портрет на Мерилин като Норма Джийн

 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР